A fost stabilită suma închirierii clinicii private Polaris. Alin Tișe: „Înțeleg că vom avea nevoie de spitalul Polaris cât de curând”

by admin

Procedura de închiriere a clinicii private în perioada pandemiei a ajuns la un consens. În urma negocierilor purtate, Consiliul Județean a ajuns la un acord cu conducerea clinicii private Polaris în privința sumei de 18.000 de euro. Cel târziu luni va fi gata contractul de închiriere pentru ca mai apoi medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase, dar și cei de la Spitalul Județean să poată intra în Polaris. Comitetul pentru Situații de Urgență a stabilit Polaris în linia a 4-a de intervenție.

„Am demarat procedurile de închiriere acum câteva săptămâni. Am fost nevoiți să facem câteva expertize, să aflăm cât costă să închiriem un spital de pe piață. Nu există în Cluj un preț de piață pentru spitale, deoarece aici este vorba despre închirierea unui spital dotat. Este pentru prima dată când autoritatea de stat închiriază un spital privat. Am apelat la un evaluator care aparține de Ministerul de Justiție, care mi-a făcut un preț de piață orientativ, după care noi să plecăm la negocieri cu cei de la Polaris. Aproximativ 50.000 de euro ar fi costat să închiriem Polaris pentru o lună. De aceea a durat puțin, pentru că am negociat cu cei de la Polaris, zi de zi, până când am ajuns astăzi la o sumă aproximativ de 18.000 de euro. Aceștia au acceptat suma, deși nu este mulțumitoare pentru ei. Au acceptat un preț sub piață, doar pentru a susține această luptă contra pandemiei.

Vreau să le mulțumesc pe această cale. Pe lângă această sumă, se vor adăuga de asemenea și cheltuielile pentru ceea ce consumăm acolo. Cel târziu luni vom avea contractul de închiriere pentru ca cei de la Spitalul de Boli Infecțioase să poată intra acolo la Polaris. Înțeleg că vom avea nevoie de locurile din Polaris cât de curând. Cred că vor fi bolnavi care vor trebui trimiși acolo. Comitetul pentru Situații de Urgență a stabilit Polaris în linia a 4-a de intervenție. Noi am închiriat spitalul Polaris pentru perioada stării de urgență cu posibilitatea prelungirii de până la 2 luni. Vor pleca la Polaris o parte dintre medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase și o parte de la Spitalul Județean. Plus o parte dintre medicii de la Polaris care vor dori să rămână să muncească în continuare”, a declarat președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, în cadrul emisiunii „România te privește”, de pe Look Plus.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza