A fost stabilit calendarul examenului de bacalaureat de anul viitor. Vezi când vor avea loc probele

by admin

A fost stabilit calendarul de desfășurare a examenului de Bacalaureat de anul viitor. Ministerul Educației a publicat în Monitorul Oficial ordinul privind organizarea și desfășurarea examenului național Bacalaureat 2022. Potrivit ordinului, pentru prima sesiune candidații se pot înscrie în perioada 23-27 mai 2022.

Examenul propriu-zis începe în 6 iunie, când candidații vor susține proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Pe 8 şi 9 iunie se vor evaluare competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pentru candidații din rândul minorităților naționale. Pe 9- 10 iunie are loc evaluarea competențelor digitale, iar între 13 şi 15 iunie are loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Examenele scrise încep pe data de 20 iunie cu proba de Limba şi literatura română, urmată pe 21 iunie de proba obligatorie a profilului și pe 22 iunie  de proba la alegere a profilului şi specializării. Candidații din rândul minorităților naționale vor susține pe 23 iunie  proba de Limba şi literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate pe 27 iunie (până la ora 12:00), în aceeași zi urmând a fi depuse și eventualele contestații. Rezultatele finale vor fi afişate pe 1 iulie 2022.

A doua sesiune de examen începe în iulie, în perioada 18 – 25 iulie 2022 fiind programată înscrierea candidaţilor, inclusiv a celor care au promovat examenele de corigenţe.

Pe 16 august 2022 va avea loc proba scrisă de Limba şi literatura română, pe 17 august se va susține proba obligatorie a profilului, iar pe 18 august proba la alegere a profilului şi specializării. Probele scrise se vor încheia pe 19 august cu examenul la Limba și literatura maternă.

În zilele de 22 şi 23 august este programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română , 24 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă , 25 august – evaluarea competenţelor digitale, iar între 26 şi 29 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională .

Primele rezultate din sesiunea a doua vor fi afişate pe 31 august 2022 (până la ora 12,00), tot în aceeaşi zi urmând a avea loc şi depunerea contestaţiilor. Rezultatele finale la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat 2022 vor fi afişate pe 3 septembrie.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza