A fost instalat primul aparat de plasmafereză la Centrul de Transfuzii Sanguine Cluj-Napoca. Vezi de când va deveni funcțional

by Oana Spiru

Aparatul de plasmafereză care lipsea de la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Cluj-Napoca a fost instalat și va deveni operațional, cel mai probabil, în 21 decembrie.

Subprefectul Clujului, Irina Munteanu, a declarat pentru Cluj24.ro că va fi printre primii vindecați de COVID care va dona plasmă.

”Aparatul de plasmafereză este primit în urma unei donații și a fost instalat la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Cluj-Napoca, fiind primul din județ. Urmează o perioadă de instruire a personalului și de validare a aparatului după care va fi pus în funcțiune, iar persoanele care s-au vindecat de COVID vor putea veni să doneze plasmă convalescentă, utilă bolnavilor cu această boală”, a spus Munteanu.

Directorul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Cluj-Napoca, Adriana Sime, a declarat la rândul său pentru Cluj24.ro că, cel mai probabil, aparatul va deveni funcțional din data de 21 decembrie.

”După ce vom selecta un donator care să fie eligibil pentru donarea de plasmă acesta va veni să doneze, asistat de reprezentantul firmei. Cel puțin o oră și jumătate va dura procedura de donare plasmă pentru un donator”, a spus Sime.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza