A fost finalizată modernizarea Drumului Apusenilor

by admin

Consiliul Județean Cluj a anunțat că a fost finalizată modernizarea Drumului Apusenilor. Cei peste 25 de kilometri de drum au fost reabilitați cu fonduri europene. Conferința de finalizare a proiectului a avut loc în teren, pe drumul județean DJ 108K, la limita teritorială dintre județele Cluj și Bihor, și a fost precedată de parcurgerea întregului traseu recent modernizat.

„Avem un traseu complet modernizat, foarte spectaculos, cu un imens potențial turistic, care traversează una dintre cele mai atractive zone din Munții Apuseni. Felicit echipa de implementare a proiectului și antreprenorul lucrărilor pentru reușita investiției”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Traseul județean de importanță turistică „Drumului Apusenilor”, în lungime totală de peste 25 de km, începe de la intrarea în localitatea Valea Drăganului (intersecția cu DN1), continuă până în proximitatea Barajului Drăgan- Floroiu și ajunge până la limita administrativă cu județul Bihor.

În cadrul proiectului au fost modernizate peste 80 de podețe și 7 poduri, din care cel amplasat pe râul Crișul Repede a fost construit de la zero. Au mai fost construite 9,5 km de trotuare, 7 stații de autobuz, 5 zone de parking auto și au fost amenajate peste 50 de intersecții cu drumurile laterale. De asemenea, au fost montați 10,6 km de parapete metalice, construiți 7,2 km de ziduri de sprijin și a fost realizat întreg sistemul de semnalizare și marcaj auto. Nu în ultimul rând, pe circa 6 km au fost plantați puieți de tei și platan.

În valoare totală de 132.000.000 de lei, lucrările de modernizare sunt parte a proiectului european ce urmărește conectarea localităților din județele Cluj şi Bihor la Rețeaua de transport TEN-T.

Te-ar putea interesa si

3 comentarii

A fost finalizată modernizarea Drumului Apusenilor – Revista Presei 18/05/2023 - 08:58

[…] SURSA / CITESTE MAI MULT […]

Raspunde
A fost finalizată modernizarea Drumului Apusenilor – Revista Presei 18/05/2023 - 09:57

[…] post A fost finalizată modernizarea Drumului Apusenilor appeared first on Stiri de Cluj – Servus […]

Raspunde
Cristian 21/05/2023 - 23:03

Este o veste excelentă pentru comunitățile din zonă și pentru toți cei care folosesc această rută. Modernizarea infrastructurii rutiere este esențială pentru îmbunătățirea siguranței și eficienței călătoriilor. Această realizare va facilita accesul la destinații turistice, va sprijini dezvoltarea economică locală și va crea o experiență mai plăcută pentru șoferi. Investițiile în infrastructură sunt cheia pentru progresul și conectivitatea comunităților noastre. Sper că acest proiect de modernizare va avea un impact pozitiv durabil și va deschide noi oportunități pentru regiune.

Raspunde

Comenteaza