A fost aprobat acordul de parteneriat pentru dezvoltarea infrastructurii și a turismului din Munții Apuseni

by Oana Spiru

Consiliul județean a aprobat astăzi, 30 iunie, încheierea acordului de parteneriat pentru dezvoltarea infrastructurii și a turismului din Munții Apuseni, între Consiliile Județene Alba, Bihor și Cluj. 

După aprobarea  Consiliul Județean Cluj, urmează ca în cursul lunii iulie să aibă loc prima întâlnire de lucru a celor trei președinți, Alin Tișe, Ion Dumitrel și Ilie Bolojan.

„Proiectul este gândit împreună cu cei din Consiliul Județean Bihor și Consiliul Județean Alba. Este un proiect regional. Sper ca acest prim pas spre o dezvoltare regională să fie un început de colaborare pe marile proiecte regionale pe care le gândim cu președinții celor două consilii. Comunele vizate din Cluj sunt Beliș, Săcuieu, Mărgău și Mărișel. Consider că promovarea acestui proiect este de bun augur”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj. 

Obiectivele acestui acord sunt amenajarea și modernizarea traseului rutier „Padiș/Apuseni”, situat administrativ pe teritoriul celor trei județe, dezvoltarea și promovarea turistică a zonei carstice a Munților Apuseni „Țara de Piatră, scrie zcj.ro

Paradisul carstic al României” și protejarea turiștilor în zona de interes. Un alt scop este protejarea și promovarea patrimoniului etnografic, folcloric, a arhitecturii tradiționale și a biodiversității zonei carstice. Comunele vizate sunt: Gârda de Sus, Arieșeni și Scărișoara (Alba), Pietroasa și Budureasa (Bihor), Beliș, Mărgău, Săcuieu și Mărișel (Cluj).

Te-ar putea interesa si

Comenteaza