Directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, a demisionat: “De ce trebuie să veniți dumneavoastră să îmi spuneți ce trebuia să fac dacă vă spun că nu se putea face?”

by admin

Directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, a demisionat, însă retragerea oficială din funcţie se va produce în data de 1 octombrie. Cererea de încetare a contractului de mandat a fost depusă în 27 august.

Ovidiu Vizante a intrat în atenția publică în luna iulie în urma unui scandal pornit de la o afirmație a sa în care a reacționat iritat când a fost întrebat de ce nu s-a găsit o soluție pentru 30 de copii care au stat opt ore într-un tren.

“Și de ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. Eu vă spun ce informații am eu. Încercați să vorbiți cu responsabilii, cei care conduc circulația. (…) Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren. (…) Eu sunt în funcție, eu iau deciziile. De ce trebuie să veniți dumneavoastră să îmi spuneți ce trebuia să fac dacă vă spun că nu se putea face?” a declarat Ovidiu Vizante, conform Digi24.

Întrebat dacă au primit călătorii măcar apă cât au stat în câmp, directorul CFR a răspuns: „Vor primi când ajung la București”.

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a fost întrebat, la o zi după incident, în cadrul unei conferințe de presă de la minister, dacă îl va demite pe Ovidiu Vizante. Ministrul a transmis atunci că “actul de management se judecă aşezat, la rece, nu după o greşeală de moment”. Drulă a spus că „pentru mine subiectul e încheiat”, potrivit sursei citate.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza