Petiție on-line pentru suspendarea plății ratelor bancare

by admin

Plaforma Social Liberală, formațiunea politică înființată de fostul ministrul Ilan Laufer, vrea să vină în ajutorul românilor care au rate la bănci. PSL a lansat o petiție on-line, prin care cere Guvernului adoptarea unei ordonanțe de urgență prin care să reglementeze suspendarea plății ratelor bancare timp de jumătate de an.

„În 2008, cetățenii României au salvat băncile de la colaps. Acum, este rândul băncilor să ne ajute să trecem cu bine peste criza Coronavirus. Cerem Guvernului României să adopte o Ordonanță de Urgență prin care să suspende timp de 6 luni plata ratelor la credite pentru persoane fizice și să impună reeșalonări pentru creditele companiilor aflate în dificultate în urma crizei economice generate de noul Coronavirus.

– Măsura va prevede înghețarea ratelor la bănci și IFN-uri, inclusiv credite ipotecare pentru toți românii.

– Măsura se va aplica timp de 6 luni, până la 1 septembrie 2020.

– La reluarea plăților de către consumatori, ratele și dobânzile vor fi neschimbate. Nu vor exista dobânzi, penalități sau comisioane suplimentare. Doar calendarul de plată va fi decalat.

– Procedurile de executare în cazul creditelor se vor suspenda pe o perioadă de 12 luni, permițând cetățenilor să depășească situația dificilă în plan financiar.

– Programele de reorganizare ale firmelor aflate în insolvență vor fi înghețate 6 luni.

– Rambursările creditelor contractate de firme afectate de criza Coronavirus vor fi reeșalonate de o manieră care să permită restabilirea cash flow-ului și continuarea activității companiei.

Dacă ești de acord cu adoptarea acestei măsuri, semnează și tu!”, se arată în textul petiției. 

În nici 24 de ore de la publicare, petiția PSL a fost semnată de aproape 2.000 de persoane. Poți semna și tu petiția AICI.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza