VIDEO: Primarul Emi Boc a participat la deschiderea noului an școlar la Liceul „Onisifor Ghibu”. Vezi ce mesaj le-a transmis elevilor

by admin

Primarul Emil Boc a participat luni la festivitatea de deschidere a noului an școlar organizată la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca. Edilul le-a transmis un mesaj atât elevilor care au început școala, cât și părinților lor.

„E o plăcere să fim în cea mai modernă școală din România, pe care împreună am creat-o ca infrastructură și ne mândrim că le putem oferi clujenilor asemenea condiții, precum cele pe care le găsim aici la dumneavoastră. Noi, ca oraș, am înțeles că viitorul comunității noastre se bazează pe școală. Știți bine că multiplele investiții pe care le facem în acest oraș, cel puțin 20% din banii clujenilor merg în educație în fiecare an, în infrastructură, în burse, în transport școlar gratuit, în autobuze școlare, în vouchere educaționale pentru profesori, în pregătirea școlilor. 

Acum, dragi elevi, trebuie să știți un lucru: orice v-ați propus voi să fiți când veți fi mari, nimic nu se poate realiza fără educație. Totul trece prin educație. Dacă veți dori să o duceți mai bine decât părinții voștri, cum și noi ne-am dorit, asta putem face numai și numai prin educație. Dar, repet, asta nu înseamnă că nu veți avea și timp de joacă, de distracție. Cu echilibru și măsură este timp pentru fiecare lucru.

Dragi părinți, dumneavoastră știți cel mai bine că nu este altă investiție sănătoasă și lipsită de grija falimentului decât investiția în educația copiilor noștri. N-ați ezitat și nu veți ezita să faceți tot ce este cu putință și vă invit să faceți în continuare acest lucru: să investiți în carte și în educație! pentru că atunci copiii dumneavoastră, ai noștri, vor avea cu siguranță un viitor”, a declarat Emil Boc.

La finalul festivității de deschidere, primarul a plantat un arbore de lalea în curtea liceului. A fost ajutat de Marinela Marc, inspectorul școlar general al ISJ Cluj, dar și de directoarea școlii, Monica Beres.

Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” este considerat una dintre cele mai moderne unități de învățământ din Cluj, lucrările de modernizare fiind finalizate anul trecut. Noul corp de clădire, cu un regim de înălțime de P+3, cuprinde 33 de săli de clasă și 9 laboratoare. De asemenea, sala de sport existentă a fost extinsă și modernizată. Valoarea investiției este de 6 milioane de euro, bani europeni.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza