David Popovici, premiat cu titlul ”Cel mai Bun Sportiv” în proba masculină a Campionatului European de Natație de la Roma

by Christian Suciu

David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv din probele masculine de la Campionatele Europene de Natație de la Roma potrivit Federației Române de Natație și Pentatlon Modern. Acesta s-a aflat în fruntea unui clasament bazat pe punctajul acordat pentru performanțele obținute în competiție cu 1003 puncte pentru timpul din finala de 100 m liber (46.86 de secunde – nou record mondial de seniori) în urma cestuia flându-se sportivii Mykhaylo Romanchuk (Ucraina) – 982 de puncte şi de Thomas Ceccon (Italia) – 979 de puncte.

Popovici a cucerit două medalii de aur la proba de 100 de metri liber și la cea de 200 de metri liber însă a fost nevoit să se retragă de la proba de 400 de metri potriivt antrenorului său Adrian Rădulescu.

”Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit şi cu oboseală. Pentru noi e la fel de importantă şi competiţia din Peru, unde ne dorim rezultate bune.

Nu s-a accidentat, este bine din punct de vedere fizic, probabil ar fi înotat OK în finala de diseară, dar s-au adunat foarte multe şi vrem să mai facem lucruri bune în continuare. A fost multă emoţie la acest European.

Am decis că este mai bine să-l protejăm, mai ales că stăm la Bucureşti numai două zile. Pe 21 august plecăm la Lima, pentru participarea la Campionatul Mondial de juniori, unde avem din nou obiective frumoase.” a comunicat antrenorul înotătorului român, Adrian Rădulescu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza