Activitatea PFA-urilor va fi recunoscută ca vechime în muncă

by Christian Suciu

Președintele României Klaus Iohannis a semnat în cursul zilei trecute decretul 755/2022 privind promulgarea legii pentru completarea OUG 44/2008 referitoarea la desfășurarea activităților economice de persoanele fizice autorizate precum și întreprinderile familiale sau individuale.

Prin completarea respectivă, activitatea prestată de PFA-uri va fi considerată vechime în muncă după ce legea va primi votul președintelui și publicarea în Monitorul Oficial. Potrivit acesteia, activitatea prestată de PFA va putea fi considerată vechime în muncă sau vechime în specialitate după caz.

”Prin prezenta propunere legislativa se urmărește a se stabili accepțiunile expresiilor “vechime in muncă” și “vechime in specialitate”, ambele având înțelesul de “perioadă în care PFA a desfășurat activitatea economică si a achitat contribuțiile, taxele și impozitele legale”, nefiind luată în considerare perioada in care PFA nu a avut activitate generatoare de venit sau a avut activitatea suspendată.” relatează Agerpres. Totodată vechimea în specialitate a PFA-urilor poate fi văzută astfel: ”daca activitatea economică pe care o desfășoară a produs venituri nete în anul supus recunoașterii vechimii a căror valoare este cel puțin egală cu 12 salarii minime brute pe tara si este înregistrată la Oficiul Național al Registrului Comerțului cu un singur cod CAEN de activitate sau cu codul CAEN principal de activitate pentru care se dorește recunoașterea vechimii”.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza