Premierul Nicolae Ciucă a discutat despre consecințele războiului din Ucraina și ajutorul umanitar cu Președintele Germaniei Steinmeier

by Christian Suciu

Prim-ministrul României Nicolaei Ciucă s-a întâlnit în cursul zilei de ieri la Casa guvernului cu Președintele Germaniei Frank Walter-Steinmeier pentru a discuta despre amploarea războiului din Ucraina. Aceștia au admis importanta unității euro-atlantice în contextul politic actual precum și necesitatea implementării de sancțiuni Federației Ruse.

În cadrul discuției aceștia și expus perspectivele și asupra metodelor de sprijinire a refugiaților ucraineni, pentru care liderul german a lăudat eforturile României iar de asemenea cei doi au convenit asupra nevoii de cooperare bilaterală și europeană în ceea ce privește securitatea energetică și blocarea lanțurilor de aprovizionare.

Premierul Ciucă a menționat că România intenționează să faciliteze exportul de produse agricole ucrainene afectate de blocada rusească de la Marea Neagră precum și exploatarea resurselor naționale de gaze naturale în scopul diversificării surselor de energie.

Nu în ultimul rând, premierul l-a asigurat pe conducătorul german de faptul că România îndeplinește toate standardele necesare aderării la spațiul Schengen fiind totodată un pilon esențial în apărarea frontierelor externe ale Uniunii Europene în contextul conflictului militar din Ucraina.

sursa:agerpres.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza