Noi fluxuri de vaccinare au devenit operaționale la Cluj-Napoca

by admin

O dată cu începerea etapei a III-a a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, la Cluj-Napoca au devenit funcționale 6 noi fluxuri pentru administrarea vaccinului. Acestea au fost amenajate în cadrul centrelor gestionate de Primăria Cluj-Napoca, a anunțat primarul Emil Boc.

„Două dintre aceste fluxuri se află în noul centru de vaccinare deschis, la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” (Calea Turzii 140-142).  Celelalte 4 fluxuri suplimentare au fost activate și sunt funcționale la Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania” și la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu”, centre de vaccinare care erau active și până azi.   

De asemenea, a început vaccinarea la domiciliu a persoanelor imobilizate, după o procedură bine stabilită pentru echipele mobile. Mai multe informații în acest sens sunt disponibile la Direcția de Asistență Socială și Medicală a Primăriei”, a transmis edilul Emil Boc.

Primăria Cluj-Napoca are în administrare la acest moment patru din totalul centrelor de vaccinare deschise în municipiu, restul fiind în dotarea unităților sanitare (spitale, clinici private etc.). Centrele de vaccinare au fost deschise etapizat, în funcție de numărul de doze de vaccin disponibil în România. 

„Programările se realizează prin platforma Ro-Vaccinare. Date despre contextul pandemic local sunt publicate zilnic de Instituția Prefectului – Județul Cluj. Din 22 martie propunem autorităților competente deschiderea a altor două noi fluxuri pentru vaccinare”, a mai scris primarul Emil Boc pe rețelele de socializare. 

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Andi 16/03/2021 - 12:02

Nu inteleg cum mai ‘functioneaza’ platforma. Momentan stii cati oameni sunt in coada de asteptare, dar nu si pe ce pozitie esti tu. Pe pagina platformei este o harta unde scrie un numar de locuri disponibile la locatii, dar o data logat in platforma, numarul de locuri nu e afisat.

Raspunde

Comenteaza