UPDATE: Nou val de decese provocate de COVID-19. România se apropie de 900 de morți

by admin

Crește numărul victimelor provocate de COVID-19 în România. Grupul de Comunicare Strategică a raportat miercuri dimineața decesul a încă 17 pacienți diagnosticați cu noul coronavirus. Bilanțul victimelor a urcat la 858 de morți.

Deces 842 – o femeie, de 80 ani, din București. Acesteia i s-au recoltat probe pe 29 aprilie și rezultatul pozitiv a fost primit pe 30 aprilie. Ea a fost internată pe 29 aprilie în Spitalul Universitar de Urgență București și transferată pe 30 aprilie la Spital Colentina. Femeia a murit pe 5 aprilie. Ea suferea de diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, boală cronică renală, sechele TBC, insuficientă multiplă de organe.

Deces 843 – o femeie de 36 ani, din jud. Neamț, beneficiara în Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap. Acesteia i s-au recoltat probe pe 2 mai și rezultatul pozitiv a fost primit pe 4 mai. Ea a fost internată pe 2 mai în ATI – Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, iar din 3 mai era ventilata mecanic, intubată. Tânăra a murit pe 4 mai și suferea de obezitate morbidă, hipertensiune arterială, sindrom dislipidemic.

Deces 844 – un bărbat de 57 ani, din București. I s-au recoltat probe pe 2 mai și rezultatul pozitiv a fost primit pe 3 mai. Pe 1 mai a fost internat în Spital de Urgență Floreasca și transferat în 3 mai în ATI – Spital Colentina cu insuficientă respiratorie, bronhopneumonie, ventilat mecanic. Bărbatul a murit pe 5 mai. Comorbidități: boală obstructivă pulmonară cronică, neoplasm.

Deces 845 – un bărbat de 68 ani, din județul Albă. Lui i s-au recoltat probe pe 13 aprilie și rezultatul pozitiv a fost primit pe 14 aprilie. A fost internat pe 13 aprilie și transferat în 14 aprilie în Spitalul Aiud la penumoftiziologie, apoi a fost transferat în 15 aprilie în Spitalul Municipal Blaj cu insuficientă respiratorie acută, pneumonie bilaterală. Bărbatul a murit pe 5 mai și suferea de diabet zaharat tip II, boală obstructivă pulmonară cronică, insuficiență renală acută.

Deces 846 – un bărbat, de 69 ani, din județul Arad. I s-au recoltat probe pe 28 martie și rezultatul pozitiv a fost primit pe 4 aprilie. De pe 28 martie a fost internat în Spitalul Județean de Urgență Arad și transferat în 1 aprilie în ATI. El a murit pe 1 aprilie, iar decesul sau a fost raportat de SJU Arad la DSP Arad în dată de 05 mai. Bărbatul suferea de obezitate, diabet zaharat tip II, insuficiență cardiacă cronică congenitală, hipertensiune arterială.

Deces 847 – o femeie de 56 ani, din județul Vaslui, beneficiara în căminul de persoane vârstnice. Acesteia i s-au recoltat probe pe 25 aprilie și rezultatul pozitiv a fost primit pe 5 mai. Femeia a murit pe 4 mai. Ea suferea de diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială stadiul 3 și cardiopatie hipertensivă.

Deces 848 – un bărbat, de 31 ani, din județul Sibiu. Lui i s-au recoltat probe pe 2 mai și rezultatul pozitiv a fost primit pe 3 mai. Pe 2 mai a fost internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu cu insuficientă respiratorie acută, bronhopneumonie și a murit pe 5 mai. El suferea de tetrapareză spastică și retard mental sever.

Deces 849 – un bărbat, de 80 ani, din județul Mureș, beneficiar în căminul de persoane vârstnice. I s-au recoltat probe pe 7 aprilie și rezultatul pozitiv a fost primit tot pe 7 aprilie. Pe 3 aprilie a fost internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș secția medicală și transferat în 08 aprilie în Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș – Clinică de Boli Infecțioase, iar din 27 aprilie era pe secția ATI. El a murit pe 5 mai și suferea de hipertensiune arterială, diabet zaharat, cardiopatie ischemică, boală pulmonară cronică, boală renală cronică.

Deces 850 – un bărbat de 84 ani, din județul Mureș. I s-au recoltat probe pe 1 mai și rezultatul pozitiv a fost primit tot pe 1 mai. În aceeași zi a fost internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș – Clinică cardiologie și tot în aceeași zi transferat în ATI și intubat. Pe 4 mai bărbatul a murit. El suferea de diabet zaharat, boală cardiovasculară, boală renală cronică și demență senilă.

Deces 851 – o femeie de 89 ani, din județul Galați, de la căminul de persoane vârstnice. Acesteia i s-au recoltat probe pe 17 aprilie și rezultatul pozitiv a fost primit pe 20 aprilie. Pe 17 aprilie a fost internată în Spitalul de Boli Infecțioase Galați, transferată în 30 aprilie în Spitalul Județean Galați și pe 1 mai a fost dusă pe secția ATI. Femeia a murit pe 5 mai și suferea de hipertensiune arterială, insuficientă renală cronică și avea Alzheimer.

Deces 852 – un bărbat, de 59 ani, din județul Galați. Acestuia i s-au recoltat probe pe 4 mai și rezultatul pozitiv a fost primit pe 5 mai. Din 4 mai era internat pe secția ATI a Spitalului Județean Galați. El a murit pe 5 mai și suferea de diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială std 2 și insuficientă cardiacă cronică.

Deces 853 – un bărbat, de 54 ani, din județul Mehedinți. I s-au recoltat probe pe 2 mai și rezultatul pozitiv a fost primit tot pe 2 mai. În aceeași zi fusese internat în Spitalul Județean Drobeta Turnu Severin și a murit pe 5 mai. El suferea de obezitate, diabet zaharat tip ÎI dezechilibrat, Hipertensiune arterială std 2, insuficientă cardiacă, boală cronică renală și steatoză hepatică.

Deces 854 – un bărbat, de 64 ani, din județul Bacău. Lui i s-au recoltat probe pe 27 aprilie și rezultatul pozitiv a fost primit pe 29 aprilie. Pe 19 aprilie fusese internat în Spitalul Județean de Urgență Bacău – Secția de neurologie (AVC ischemic) și transferat în 29 aprilie în ATI. El a murit pe 5 mai și suferea de insuficientă hepatică acută, fibrilație atrială, tulburări de coagulare, hemiplegie dreaptă.

Deces 855 – o femeie de 73 ani din județul Bihor. I-au fost recoltate probe biologice pe 10 aprilie, când a fost internată la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Oradea. O zi mai târziu a fost transferată în ATI, intubată și ventilată mecanic. Pe 11 aprilie a fost confirmată cu COVID-19. Femeia a decedat pe 6 mai. Comorbidități: obezitate, insuficiență mitrală severă, stenoza aortica grad 3.

Deces 856 – un bărbat de 68 ani din județul Suceava. A fost internat la Spitalul Județean de Urgență Suceava pe 30 aprilie, când i-au fost recoltate probe. Rezultatul pozitiv a venit pe 1 mai. Pacientul a decedat pe 5 mai. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate, BPOC, sechele infarct.

Deces 857 – un bărbat de 73 ani din județul Satu Mare. I-au fost recoltate probe pe 24 martie, iar pe 26 martie a venit rezultatul pozitiv. În aceeași zi a fost internat, iar pe 28 martie a fost transferat la ATI. A decedat pe 5 mai. Comorbidități: hipertensiune arterială, BPOC, obezitate, cardiomegalie, FiA.

Deces 858 – o femeie de 71 ani din județ Constanța. I-au fost recoltate probe pentru COVID-19 pe 12 aprilie, iar pe 14 aprilie a venit rezultatul pozitiv. A fost internată în aceeași zi; a decedat pe 5 mai. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență mitrală, proteză mecanică aortica.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza