FOTO &VIDEO: Zeci de mii de credincioși s-au adunat deja la Mănăstirea Nicula de Sfântă Mărie! Programul hramului

by Christian Suciu

Zeci de mii de credincioși s-au adunat astăzi în pelerinaj la Mânăstirea Nicula din județul Cluj în așteptarea procesiunilor religioase ce vor avea loc cu ocazia marelui praznic al Adormirii Sfintei Fecioare Maria, din 15 august. Ca în fiecare an, pelerinii veniți din toate colțurile țării se vor ruga în această seară la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, pictată de preotul ortodox Luca din Iclod.

VIDEO:

FOTO:

Hramul Mănăstirii Nicula:

Diseară, de la ora 18.00, pe altarul de vară al Mănăstirii va fi săvârșită slujba Vecerniei Mari și a Litiei, iar de la ora 22.00, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va fi scoasă din biserică și va fi săvârșită Slujba Utreniei și Prohodul Maicii Domnului.

Toate aceste slujbe de priveghere vor culmina cu procesiunea icoanei, în jurul orei 00.00.

În ziua praznicului, marți, 15 august 2023, de la ora 9.00, tot pe altarul de vară, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de arhierei, preoți și diaconi, va săvârși Sfânta Liturghie și va rosti pelerinilor un cuvânt de învățătură.

Pe toată perioada prezenței lor la Mănăstirea Nicula, credincioșii sunt sfătuiți să fie responsabili unii față de alții și mai ales față de ce lasă în urma lor, știind că pășesc într-o grădină a Maicii Domnului.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza