7 persoane din Cluj și din Iași, reținute de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri

by Christian Suciu

Procurorii DIICOT Iași au dispus în cursul acestei zile reținerea a 7 indivizi cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri în formă continuată. Rețeaua opera în municipiile Cluj-Napoca și Iași și ar fi vândut droguri de risc în diverse cluburi, cămine studențești și unități școlare.

”Cu ocazia acțiunii finalizate în cursul zilei de astăzi au fost  puse în aplicare 10 mandate de  percheziție domiciliară în cele două municipii și s-au realizat două operațiuni de prindere în flagrant a inculpaților, în timp ce tranzacționau sau transferau cantități mari de droguri. 
Au fost identificate și ridicate cantitățile de 40 kilograme muguri de canabis (ambalate în  48 pungi vidate), 12 kilograme hașis, porționat și ambalat (125 pachete), aproximativ  120 grame cristal  precum și o mașină de numărat bani.
În momentul pătrunderii în locațiile percheziționate,  un inculpat a încercat să arunce în vasul de toaletă o parte din cantitatea de drog de risc descoperită, iar un alt inculpat a aruncat pe geam o geantă în care se afla suma de 130.000 euro,  fiind recuperată  de polițiști .
Facem precizarea că din cantitățile de drog de risc identificate se puteau realiza aproximativ 50.000 doze a căror valoare este estimată la 800.000 euro.
Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul  Tribunalului Iași cu propunerea de  arestare preventivă a celor 7  inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.”, au comunicat reprezentanții DIICOT.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate din Iași și Cluj și al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

FOTO:

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza