5 Motive Principale Ale Căderii Părului și Cum Le Poți Combate

by Oana Spiru

Căderea părului este o problemă dermatologică, stimulată de diferite aspecte ale vieții de zi cu zi. Alopecia poate fi cauzată de o varietate de factori, de la tratamente pentru diferite afectiuni, nutriție deficitară, până la modificări hormonale, stres ori coafat excesiv.

Pieredera normală a părului nu determină un motiv e îngrijorarea. Conform medicului primarul dermatolog, Viviana Iordache, pierdem pe zi în jur 100 de fire de păr. Totuși, sunt și sezoane în care numărul de fire pierdute este mai mare, dar acest lucru nu ar trebui să ne ridice semne de îngrijorare. Când este cu adevărat o problemă? În momentul în care începem să vedem efectele acestei căderi.

CAUZELE CĂDERII PĂRULUI

Modificări hormonale – acestea pot apărea în timpul sarcinii, menopauzei, nașterii, sau în cazul unor afecțiuni ale tiroidei.

factori ereditari – este cea mai frecventă cauză a căderii părului. Poate apărea la bărbați și la femei, deopotrivă. Apare, cel mai adesea, la persoanele în vârstă. La bărbați se instalează retragerea liniei părului, la femei se instalează răirea părului.

coafat excesiv – extensiile de păr, pieptănatul excesiv, strânsul părului în coadă, purtarea unor accesorii, folosirea unor produse cosmetice ce conțin chimicale și parfumuri.

stres – unele persoane pot experimenta căderea părului la câteva luni după ce au suferit un soc fizic sau emoțional. În cele mai multe cazuri, pierderea este temporară.

Alimentația deficitară și dieta restrictivă conduc la apariția carențelor nutriționale, care la rândul lor provoacă subțierea firului de păr și căderea acestuia.Aceleași efecte sunt resimțite și de tulburările de alimentație

Conform specialiștilor, cele mai multe cazuri de alopecie sunt ereditare, de aceea căderea părului nu poate fi prevenită în aceste cazuri. Există o serie de remedii pe care le putem pune în practică pentru a lua măsuri împotriva căderea părului.

 SOLUȚII PENTRU COMBATEREA CĂDERII PĂRULUI

Ulei de migdale și ulei de rozmarin – aceste uleiuri sunt foarte benefice pentru păr. Cu doar câteva picături din oricare dintre aceste două uleiuri în mână, ne putem face un mic masaj pe scalp, fără a fi nevoie să clătim părul după aceea. Acest masaj va stimula creșterea părului.

 Mezoterapia la nivelul scalpului -un cocktail de vitamine, aminoacizi, minerale, injectat pe pielea capului sau PRP – terapia cu plasmă proprie, ce are rolul de a stimula în mod natural creștera părului, cu celulele autologe activate. Pentru rezultate optime și un efect de durată, avem nevoie de ședințe repetate, la interval de 1-4 săptămâni.

Casca cu lumină LED pentru prevenirea căderii părului introduce o metodă revoluționară de creștere, redensificare și regenerare a părului. Cu ajutorul unei tehnologii bazată pe lumină cu lungime de undă de uz medical celulele sunt regenerate, iar foliculii de păr sunt consolidați.

Şampoanele antifungice le utilizăm atunci când pierderea părului este determinată sau agravată de infecţii cu ciuperci ale scalpului sau în cazul dermatitei seboreice şi psoriazisului.

Sunt folosite substanţe fungicide sau fungistatice, precum ketoconazol, ciclopirox, zinc pyrithione, sulfură de seleniu, care şi-au dovedit eficienţa în tratarea acestei probleme.

Corticosteroizii reprezintă derivaţi hormonali sintetici folosiţi frecvent sub formă de loţiuni şi soluţii în alopecii inflamatorii, cum ar fi cele din dermatitele alergice, iritative, atopice, psoriazis, alopecia areată, lupus. Corticosteroizii reduc local inflamaţia şi permit reluarea ciclului normal de creştere al părului în zonele afectate după remiterea puşeului de boală.

Indiferent de tratamentul pe care îl urmărim, trebuie să ne înarmăm cu răbdare. De asemenea, pentru informații suplimentare despre subiecte medicale putem aceesa materialele de pe acest site pe teme de sănătate.

Surse: drancaraducan.ro, csid.ro, elespanol.com

Te-ar putea interesa si

Comenteaza