3 stații GPL din județul Cluj închise din cauza neregulilor. Amenzi de peste 370.000 de lei aplicate în urma controalelor

by admin

În urma tragediei de la Crevedia, ministrul de Interne a cerut reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniul verificării stațiilor de distribuție de carburanți și de gaz petrolifer lichefiat să efectueze controale la stațiile GPL din întreaga țară.

În județul Cluj, echipele mixte formate din reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu”, Inspectoratului de Poliție Județean, Agenției pentru Protecția Mediului, Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Cluj, Inspectoratului de Stat în Construcții, Direcției Regionale de Metrologie Legală Cluj-Napoca, Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat, Direcției Regionale a Finanțelor Publice Cluj-Napoca, Direcției Regionale Vamale Cluj, Agenției Teritoriale Rutiere Cluj, Comisariatului Județean Cluj au verificat 25 operatori economici.

Potrivit Prefecturii Cluj, în urma verificărilor a fost suspendată activitatea la 3 stații GPL, din care, la 1 a fost suspendată complet activitatea pentru o neconformitate la instalația GPL și la 2 stații pentru neconformități la alte echipamente. Tot în cadrul controalelor la operatorii economici de profil au mai fost constatate următoarele nereguli: lipsă autorizații/avize/documente de funcționare/comercializare/transport – 5 (sancțiuni contravenționale și măsuri de intrare în legalitate), alte tipuri de deficiențe/disfuncționalități/nereguli – 74 (nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, lipsă control medical periodic pentru toți lucrătorii; neautorizare personal pompa GPL; încălcarea prevederilor legale referitoare la munca de noapte; semnalizare de securitate necorespunzătoare etc.).

Reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniu au aplicat 79 de sancțiuni contravenționale în valoare de 370.501 lei, respectiv 60 de avertismente. 

Procedurile de verificare și control se desfășoară în continuare, până la analizarea tuturor operatorilor economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza