3 români primesc o nouă şansă la viaţă prin transplant. Rinichii au fost prelevați și transplantați la ICUTR

by Oana Spiru

3 români  primesc o nouă şansă la viaţă prin transplant, de această dată la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare. Rinichii au fost prelevaţi de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Andrei Tomuţă. 

Ce gest mai nobil poate fi făcut decât acela de a oferi unui semen necunoscut şansa la viaţă? În perioada extrem de dificilă pe care o traversăm, gesturile de omenie şi efortul echipelor medicale ne demonstrează faptul că umanitatea, responsabilitatea şi solidaritatea trebuie să fie dezideratul nostru, al tuturor.

Echipa de prelevare ficat a Institutului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Genady Vatachki, a adus speranţa pentru o pacientă de 44 de ani, a cărui unică şansă la viaţă era un transplant hepatic.  Intervenţia salvatoare este realizată de echipa de chirurgi condusă de  Dr. Doina Hrehoreţ, cu suportul indispensabil al echipei ATI (Prof.Dr. Dana Tomescu, Dr. Alex Dincă, Dr. Andrada Tudor). Rinichii au fost prelevaţi de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Andrei Tomuţă. Astfel, 2 pacienţi aflaţi în stare critică,  în vârstă de 39, respectiv de 42 de ani, au primit şansa la o viaţă mai bună în urma intervenţiilor de transplant renal, realizate de echipele de transplant ale ICUTR Cluj, conduse de Dr. Liviu Constantin şi Dr. Mihai Suciu.  

Te-ar putea interesa si

Comenteaza