24 de mii de copii refugiați din Ucraina vor putea continua scoala in Romania. Peste 1.000 au cerut integrarea pe curriculum românesc

by Cristina Mihaila

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, spune că numărul elevilor care își vor susține examenele în România va depăși probabil o mie. “Avem 810 elevi înscrişi ca audienţi în şcolile din România şi mai sunt de procesat încă 330 de cereri, deci la începutul săptămânii viitoare vom avea 1140 de elevi înscrişi în şcolile din România pe curriculum românesc, dintr-un total de 24.000. Cea de-a doua categorie,  care este cea mai numeroasă, este aceea a elevilor ucraineni care doresc să continue şcoala după curriculum ucrainean. Pentru acest lucru au nevoie de sprijin logistic în primul rând din partea şcolilor româneşti: este vorba de spaţii, este vorba de echipamente electronice care le vor fi puse la dispoziţie”, a declarat Sorin Câmpeanu.

La dispoziția elevilor și studenților ucraineni vor fi puse tablete din stocuri suplimentare care nu au fost distribuite elevilor romani. Din cei aproape 79 de mii de refugiați care au rămas pe teritoriu României, peste 40% sunt copii, iar 24 de mii dintre ei au vârsta școlară.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

clujean 28/03/2022 - 17:48

…mda, si ati gasit doar o poza cu “Onisifor Ghibu” de acum vreo 20 de ani ! Jenantilor !!!

Raspunde

Comenteaza