193 de elevi ai Școlii de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Clu-Napoca au depus astăzi jurământului militar

by Oana Spiru

”Jur credinţă patriei mele România, jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii, jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!” au rostit azi într-un glas 193 de elevi ai Școlii de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Clu-Napoca, odată cu depunerea jurământului militar.

”În calitate de viitori membri ai forțelor de ordine, veți fi adesea chemați să interveniți în situații de criză și să faceți alegeri dificile. Sarcina voastră nu se va rezuma doar la aplicarea legii, ci și la construirea unui mediu sigur și armonios, pentru toți cetățenii. Veți fi modele pentru alții și veți promova valorile esențiale ale unei societăți corecte. Astăzi, odată cu depunerea Jurământului Militar, începeți o nouă etapă în călătoria voastră către împlinirea visului de a fi polițiști. Nu uitați să rămâneți fideli angajamentului vostru, să vă dedicați cu pasiune acestei profesii și să fiți în permanență deschiși să învățați și să vă dezvoltați abilitățile” a transmis tinerilor inspectorul general al Poliției Române, chestor principal de poliție Benone-Marian Matei, prezent la ceremonie.

La festivitate au participat Înaltpreasfințitul Andrei – Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, parteneri educaționali ai școlii din domeniul apărării și ordinii publice, reprezentanți ai administrației publice locale și județene, instituții universitare de învățământ, parteneri din sectorul privat.

A 23-a serie de elevi (28 de fete și 165 de băieți) se va pregăti pentru specializarea Ordine Publică. Elevii provin din județele Bihor, Cluj, Maramureș, Sălaj, Alba, Bistrița-Năsăud, Arad, Mureș, Satu Mare, Hunedoara, Suceava, Timiș, Sibiu, Harghita, Botoșani, Iași, Caraș Severin, Constanța, Vâlcea și București.

Înfiinţată în anul 2004, şcoala de poliţie clujeană a pregătit până acum peste 5.500 de agenţi de poliţie, alte două serii de elevi fiind în practică sau pe băncile școlii.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza