171 de copii din 3 școli din județul Cluj au participat la cursuri de prim ajutor

by Bianca Baraboi

Programul Educație pentru noua generație organizat de Clubul Rotary Cluj-Napoca Opera în colaborare cu Academia de Prim Ajutor cu sprijinul Rotary District 2241 România și Republica Moldova, s-a încheiat cu mare succes!

Scopul acestui proiect a fost acela de desfășura cursuri de prim ajutor pentru copiii din școlile clujene. Astfel, în perioada ianuarie-martie 2024, în urma a 4 cursuri desfășurate, peste 170 de copii din 3 școli din județul Cluj au participat la aceste sesiuni de instruire. Acestea nu ar fi fost posibile fără implicarea a peste 20 de cadre medicale și voluntari din școli și Centru de zi, alături de cei 6 membri ai Clubului Rotary
Opera.

În total, peste 197 de persoane au susținut acest program, fapt ce a determinat planificarea și altor cursuri ce urmează a se desfășura în perioada următoare.
Partenerii acestui proiect au fost Școala Gimnazială Pelaghia Roșu Mărișel (23.01.2024), Liceul Teoretic Dumitru Tăuțan Florești – seria 1 (26.01.2024) și seria 2 (2.02.2024), și Asociația Something New Dezmir (27.03.2024), parteneriate ce urmează a fi continuate prin instruirea și mai multor copii și tineri. În cadrul cursului, participanții au învățat elementele de bază ale manevrelor de resuscitare, stopare a hemoragiilor, imobilizare a fracturilor și primo-intenția în marea majoritate a urgențelor în care poate interveni publicul de rând. Totodată, au exersa toate aceste manevre individual, supravegheați și coordonați de un specialist în Urgențe Medicale, au pus întrebări, iar la final au completat un chestionar care să ajute organizatorii la evaluarea eficienței și impactului cursului.


Proiectul Învață să redai viațǎ s-a născut sub impulsul unei tragedii publice, o fetiță și-a pierdut viața înecându-se cu un corp străin și nimeni din cei din jur nu a avut îndemânarea sau cunoștințele să o ajute. Consider că aceste cursuri de prim ajutor ar trebui să facă parte din programa școlară obligatorie si echipa noastră își propune să facă tot posibilul să aducă aceste informații la îndemâna a cât mai multor copii și tineri, a transmis Lavinia Florian, coordonatorul proiectului Educație pentru noua generație.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza