12 salvamontiști clujeni, reatestați ca salvatori montani

by Bianca Baraboi

10 salvamontiști din cadrul Servicului Public Salvamont-Salvaspeo Cluj și 2 din Formația Salvamont Vlădeasa, structuri ce funcționează sub autoritatea forului administrativ județean, au susținut reatestarea în profesia de salvator montan în Cheile Turzii, unde s-a desfășurat, în două etape, ediția a II-a a exercițiului național salvamont de salvare din marii pereți.

Cei 12 salvatori montani clujeni care au participat la examenele de vară în aceste zile au avut de susținut două teste teoretice – tehnic și medical, elaborate de Asociația Salvatorilor Montani din România, și un exercițiu practic complex, în care au avut de aplicat toate tehnicile de salvare din abrupt și din verticală. Poligonul de testare a fost în pereții defileului Cheile Turzii, examinatorii fiind instructori din cadrul Școlii Naționale Salvamont.

Toți salvatorii montani clujeni reevaluați și-au reconfirmat atestatul profesional cu brio.

Reamintim faptul că, potrivit legislației în vigoare, la fiecare trei ani, salvatorii montani trebuie să susțină o serie de examene pentru reînnoirea atestatului profesional. Reevaluarea se face alternativ, vara și iarna.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza