10 mii de cadre didactice, respinse la înscrierea în Corpul Profesorilor Evaluatori pentru Examenele și Concursurile Naționale

by Oana Spiru

La concursul de dosare pentru profesorii care vor să evalueze lucrările elevilor și cadrelor didactice la examenele de Evaluare Națională, Bacalaureat, definitivare în învățământ și titularizare, 10 mii de cadre didactice au fost respinse în prima etapă, iar 18 mii au fost admise. Rezultatele au fost publicate pe 15 octombrie de Centrul Național pentru Politici și Evaluare în Educație.

Au participat 28.226 de cadre didactice din toate ciclurile de învățământ: educatori, învățători și profesori. Numărul celor care nu au fost admise reprezintă 35,8% din numărul participanților la selecție. Rezultatele au fost:

  • 18.109 cadre didactice au fost admise
  • 10.117 cadre didactice au fost respinse

Conform edupedu.ro, cei mai mulți dintre cei respinși au în dreptul lor scrisă următoarea “motivare“: “lipsa/neconformitate cerere de înscriere conform modelului prevăzut la Anexa 1 a Metodologiei“.

Este vorba despre prima procedură de selecție.

Rezultatele din listă au fost anonimizate, prin anonimizare înțelegându-se faptul că cei care au candidat sunt identificați prin numărul de înregistrare primit în aplicația de înscriere (a nu se confunda cu numărul de înregistrare dat de inspectoratul școlar județean/ISMB pe cererea de înscriere), scrie CNPEE.

CNPEE va transmite fiecărui inspectorat școlar, listele cu rezultatele selecției dosarelor, cuprinzând următoarele date: numărul de înregistrare primit în aplicație, nume, prenume, e-mail, unitatea de învățământ, județ, grad didactic, disciplină, rezultatul selecției și motivul de respingere, după caz.

În situația în care un candidat s-a înregistrat în aplicație cu mai multe conturi (email-uri diferite), în listele cu rezultatele selecției dosarelor candidatul respectiv se va regăsi cu toate aceste conturi.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza