1.700 de elevi clujeni sunt cu situația școlară în aer. Numărul elevilor care au rămas cu mediile neîncheiate a crescut de patru ori față de anii școlari precedenți

by Oana Spiru

La nivelul județului Cluj,  din totalul celor 73.680 de elevi, 1.700 de elevi se află, în acest moment, în situația imposibilității de a avea mediile încheiate pentru semestrul I, al anului școlar 2020-2021, din diverse cauze.

Purtătorul de cuvânt al I.Ş.J. Cluj, inspectorul școlar Amalia Gurzău, a explicat că cei mai mulţi dintre elevii care înregistrează dificultăți pentru a le fi încheiate mediile pentru acest semestru se aflat în situația de a nu avea acces la serviciile de internet. 

Unii elevi,  momentan, nu dețin dispozitive de conectare la activitățile de învățare online, dar și din cauza unor  absențele nemotivate chiar din perioada în care învățământul se desfăsura în format fizic, în școală. 

La nivel național se are în vedere prelungirea perioadei de încheiere a situațiilor școlare pentru acei elevi care vor rămâne cu mediile neîncheiate în primul semestru.

Datele oficiale de la Ministerul Educației  și Cercetării arată că aproximativ 65.000 de elevi riscă să rămână cu mediile pe primul semestru neîncheiate, în principal pentru că nu au avut tablete.

Față de anii școlari precedenți, când numărul elevilor care rămâneau cu mediile neîncheiate era de aproximativ 15.000, numărul acestora a crescut de patru ori, în condițiile închiderii școlilor din cauza pandemiei.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza