1.000 de teste pentru COVID-19 au ajuns la Cluj-Napoca

by admin

Clinicile din Cluj au început să primească noi kit-uri de testare a COVID-19. Un prim lot de 1.000 de teste a ajuns miercuri la Institutul Oncologic din Cluj, unde va funcționa un aparat de testare cu o capacitate de 400 de probe zilnic.

„Kituri avem în acest moment pentru câteva zile pentru aparatul de la Boli Infecțioase și cele 1.000 de teste venite azi la Institutul de Oncologie. Aici vor face pentru început 200 de teste pe zi. Urmează să ajungă și diferența de până la 3.000 de teste.

Echipamentele de protecție vin prin ISU de la nivel național și se repartizează către spitalele din județ, în funcție de stocul care ajunge la noi. În plus față de ce vine de la nivel național, fiecare spital și-a făcut achiziții de echipamente și unele ajung mai repede, altele mai greu, în funcție de furnizori și de contracte”, a explicat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

Prefectul a vorbit și despre un posibil caz de infectare cu COVID-19 în cadrul Institutului Oncologic. „La Oncologie se așteaptă rezultatul testării unui pacient suspect. Când știu ceva o să vă comunic”, a declarat Mircea Abrudean.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza