Principele Şerban Dimitrie Sturdza vine la un vernisaj la Cluj-Napoca

by admin

Joi, 6 februarie, de la ora 18, Muzeul de Artă din Cluj-Napoca va găzdui vernisajul expoziției “First Museum Show”, a artistului Szilard Gaspar. La eveniment va lua parte A.S. Principele Șerban Dimitrie Sturdza.

Expoziția “First Museum Show”, semnată de Szilard Gaspar, este, potrivit organizatorilor, „o concluzie spectaculoasă și o promisiune incitantă”.

„Aducînd laolaltă medii artistice diverse, de la sculptură și instalație la video, de la performance la fotografie, expoziția este însă profund coerentă, unitatea ei fiind dată de o anumită atmosferă dominantă și de atitudinea originală față de realizarea artei în care se înrădăcinează toate lucrările expuse. Având o experiență remarcabilă ca boxer de performanță și fiind totodată un artist vizual de formare academică, Gaspar a ajuns într-un punct al traseului său creativ în care poate fi considerat un sculptor și artist acționist matur, dar cu adevărat aparte. Procesele sale creative nu implică doar acțiuni clasice, ca modelajul sau turnarea; în propria manieră, fascinantă și îndrăzneață, el transformă sculptura în proces performativ puternic particularizat”, arată realizatorii expoziției


Te-ar putea interesa si

Comenteaza