Premieră de gală la Cinema „Florin Piersic”: „La Gomera”

by admin

La Gomera / The Whistlers, propunerea României la Oscar, revine la Cluj-Napoca. Premiera de gală va avea loc sâmbătă, 14 septembrie, ora 19, la Cinema Florin Piersic, în prezența regizorului Corneliu Porumboiu și a actriței Catrinel Marlon.

Pelicula regizată de Corneliu Porumboiu, cu Vlad Ivanov în rol principal, care a avut premiera mondială la Festivalul de la Cannes, unde a fost selectată în competiție, este propunerea României pentru participarea la secțiunea „Cel mai bun lungmetraj internațional” a premiilor Oscar acordate de Academia Americană de Film.

La Gomera / The Whistlers, al cincilea lungmetraj regizat de Corneliu Porumboiu, a intrat în cursă și pentru nominalizare la Premiile Academiei Europene de Film („Oscarurile Europene”).

Este prima producţie semnată de Porumboiu care a fost filmată şi în afara României, în Spania și Singapore. Din distribuție mai fac parte Catrinel Marlon (Menghia), Rodica Lazăr, Sabin Țambrea, Julieta Szönyi, George Piștereanu, István Teglas, Agustí Villaronga, Cristóbal Pinto şi Antonio Buíl.

Vlad Ivanov este Cristi, un poliţist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia. El ajunge în insula La Gomera (Spania) pentru a învăţa „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt (Țambrea), un traficant aflat în arest la Bucureşti şi singurul din bandă care ştie unde sunt ascunşi banii.

La Gomera / The Whistlers este scris şi regizat de Corneliu Porumboiu, iar imaginea este semnată de Tudor Mircea. Scenografia a fost realizată de Simona Pădureţu, designer de costume a fost Dana Păpăruz, iar Arantxa Etcheverria Porumboiu a fost responsabilă cu direcţia artistică.

Agentul internaţional de vânzări este MK2 Films. Lungmetrajul a fost vândut spre distribuție în 27 de teritorii, între care America de Nord, China, India, America de Sud, Africa de Nord și Centrală, Marea Britanie, Franța și Spania.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza