Muzică populară, folk cu Mircea Vintilă și artificii, între atracțiile zilei la Cluj-Napoca

by admin

De Ziua Unirii Principatelor Române, clujenii sunt așteptați în inima municipiului, pentru a sărbători împreună acest moment. Nu vor lipsi „tradiționalele” ceremonii religioase și militare, concertele folclorice, iar totul va culmina cu un recital al folkistului Mircea Vintilă.

„În urmă cu 161 de ani, „Mica Unire” a reprezentat piatra de temelie a Marii Uniri a României, ce avea să fie închegată 59 de ani mai târziu. În 2020, ziua de 24 Ianuarie va fi marcată la Cluj-Napoca printr-o serie de evenimente organizate la bustul domnitorului Al. Ioan Cuza, în Piața Unirii, Piața Avram Iancu și la Cinema „Florin Piersic””, au anunțat oficialii municipalității clujene

Astfel, Instituția Prefectului județul Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și Divizia 4 Infanterie „Gemina” deschid manifestările dedicate Unirii Principatelor Române cu ceremonia militară și religioasă, care va începe la ora 10, la bustul lui Alexandru Ioan Cuza din fața Prefecturii.

Irina Margareta Nistor, gazda serii la Cinema „Florin Piersic”

Centenarul Filmului Românesc revine la Cluj-Napoca. Evenimentul se alătură sărbătorii Unirii Principatelor Române și va avea loc la cinematograful „Florin Piersic” de la ora 18. Seara va fi prezentată de Irina Margareta Nistor îl are ca invitat special pe marele actor și om de teatru Dorel Vișan. Filmul difuzat în cadrul acestui eveniment va fi „Iacob” de Mircea Daneliuc, dublu nominalizat la Festivalul Filmului European din 1988 la categoriile „Cel mai bun film” și „Cel mai bun actor”. Intrarea este liberă, iar biletele pot fi rezervate gratuit online, accesând: https://eventbook.ro/film/bilete-iacob, sau pot fi ridicate de la casieria cinematografului până la ora începerii filmului, în limita locurilor disponibile.

Concert Mircea Vintilă în Piața Unirii

De la ora 16, în Piața Unirii va avea loc un concert folcloric susținut de unii dintre cei mai îndrăgiți artiști, urmat de un concert de folk de excepție al compozitorului și interpretului Mircea Vintilă.

Finalul Zilei de 24 Ianuarie va fi marcat de un spectacol de artificii special în Piața Avram Iancu, începând cu ora 20.

Intrarea la patinoarul din Piața Unirii va fi gratuită în data de 24 Ianuarie 2020, după următorul program:

  • 10:00 -11:30
  • 12:00 -13:30
  • 14:00 – 15:30
  • 16:00 – 17:30
  • 18:30 – 20:00
  • 20:30 – 22:00

De asemenea, în seara zilei de 24 Ianuarie 2020, iluminatul festiv va fi aprins pentru ultima dată în acest sezon.

PROGRAM:

Piața Unirii:

Ansamblul Folcloric „Crăișorul”

Ioan Berci

Sava Negrean Brudașcu

Mariana Sfechiș

Maria Golban Șomlea

Lucia Potra

Marius Ciprian Pop

Ansamblul Folcloric „Mărțișorul”

Aurel Tămaș

Acompaniază Orchestra Regal Transilvan

19:00 – Concert Mircea Vintilă

Piața Avram Iancu:

20:00 – Spectacol de artificii



Te-ar putea interesa si

Comenteaza