Ținuta masculină cu stil, în 3 pași simpli! Sfaturile unui consultant fashion

by Cristina Mihaila

E încă sezonul nunților și al petrecerilor, iar un astfel de eveniment trebuie planificat în detaliu. Pe lângă sală, invitații și aranjamente florale, poate cele mai importante sunt ținutele mirilor. Și dacă pentru mirese există zeci de saloane și variante din care să aleagă, mirii par puțin dezavantajați în acest proces. Sunt mai puține magazine din care să aleagă costumul ideal și, de obicei, trebuie să se cam descurce singur în alegerile pe care le face.

Dar pentru că tot mai mulți bărbați încep să acorde o importanță deosebită stilului vestimentar,  piața a început să se dezvolte și a apărut conceptul ”made-to-measure”.  Asta înseamnă că fiecare client este întâmpinat de o serie de specialiști care pot să croiască ținuta perfectă în funcție de ocazie, fizionomie și, nu în ultimul rând, de preferințele fiecăruia. Ovidiu Laurian Ladar este un astfel de specialist. În calitate de ”fashion consultant”, am apelat la el pentru a afla care sunt regulile de bază în alcătuirea unei ținute corecte și elegante în cazul unui eveniment cu pretenții. Ovidiu a alcătuit vestimentația în 3 pași simpli:

1. Asortăm doar trei culori la costum. Spre exemplu, o cămașă bleumarin închis, cu un sacou gri închis și pantaloni asortați e suficient dacă vrem să dăm impresia de eleganță. La aceste nuanțe, o pereche de pantofi maro, din piele, arată foarte bine.

2. Cravata e de preferat să fie într-o singură culoare dacă mergem la o nuntă, de exemplu. În schimb, pentru o petrecere mai relaxată  sau o ieșire în club, putem opta pentru o cravată mai colorată și mai nonconformistă.

3. Cureaua nu mai e obligatorie. Deși oferă senzația de siguranță și are rolul de susținere, cureaua a devenit un accesoriu inutil având în vedere că pantalonul de costum este mai nou destul de strâns pe picior. În plus, cureaua dă senzația că împarte ținuta în două,  de aceea nu e recomandată bărbaților mai scunzi. De altfel, mulți bărbați au renunțat deja să o mai poarte.

Pare simplu, dar micile detalii la care nu suntem întotdeauna atenți pot să facă diferența între o ținută cu stil și una ”încropită”. O cafea cu Ovidiu a fost suficientă să înțelegem că nu oricine se pricepe la modă, de aceea sfatul unui consultant este întotdeauna binevenit!  

Te-ar putea interesa si

Comenteaza