Ziua Porților Deschise la Divizia 4 Infanterie „Gemina”

by Bianca Baraboi

Săptămâna viitoare, marți, baza militară „Gemina” din Cluj-Napoca va celebra Ziua Porților Deschise. Vizitatorii se vor putea bucura de o expoziție amplă dar vor putea și dialoga cu militarii.

Marți, 23 aprilie, între orele 10.30 – 14.30, la comandamentul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, organizăm „Ziua Porților Deschise”. Vă așteptăm cu o vastă expoziție statică cu mijloace tehnice, armament și echipament militar de infanterie, tehnică de artilerie terestră, rachete antiaeriene, poliție militară, cercetare, parașutism și supraviețuire, medicină militară, echipamente de comunicații, reprezentanți ai forțelor pentru operații speciale, instalație de tiroliană, punct de informare / orientare privind cariera militară și alte spații expoziționale cu tematică diversă. De asemenea, va putea fi vizitat și Muzeul „Mareșal Constantin Prezan”, filiala din Cluj-Napoca a Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” din incinta comandamentului diviziei. Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor dedicate aniversării a 165 de ani a Forțelor Terestre Române.

La 23 aprilie este aniversată Ziua Forţelor Terestre, o categorie de forțe a Armatei României al cărei patron spiritual şi ocrotitor este „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă”. Cu peste un secol şi jumătate de existenţă organizaţională în Armata României, Forţele Terestre Române, alături de celelalte entităţi militare naţionale, au avut şi au aceeaşi misiune fundamentală: participarea la apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza