Zece medici militari şi 10 subofiţeri sanitari din Cluj-Napoca, detașați la Spitalul Județean Suceava

by admin

10 medici militari și 10 subofiţeri sanitari din cadrul Spitalului Militar “Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca au fost detașați la Spitalul Județean Suceava timp de două săptămâni, ca urmare a faptul că Suceava este cel mai mare focar de infecție cu COVID-19 din România.

Potrivit unui comunicat MApN, medicii militari trimiși la Suceava sunt specializați în anestezie, boli infecţioase, pneumologie, medicină internă, cardiologie, radiologie, chirurgie generală, ortopedie traumatologică, gastroenterologie şi medicină de urgenţă.

„După această perioadă, personalul medical va fi înlocuit cu o altă echipă din cadrul aceleiași unități medicale clujene. Echipa medicală trimisă în sprijin va participa la asigurarea continuității asistenței medicale pentru pacienții internați covid pozitiv, deoarece medicii din spitalul sucevean sunt în mare parte contaminați. Cazarea şi hrana personalului detașat la Suceava vor fi asigurate gratuit prin grija autorităţilor locale”, informează MApN.

De asemenea, în aceste zile se încearcă reoperaţionalizarea din punct de vedere medical a Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava pentru toate tipurile de urgențe medicale și chirurgicale, indiferent dacă apar la pacienții neinfectați sau cei infectați cu noul coronavirus.

Totodată, au fost luate toate măsurile pentru asigurarea materialelor sanitare şi a medicamentelor necesare pentru o funcţionare la parametri optimi a facilităţii medicale din municipiul Suceava, au mai transmis reprezentanţii MApN.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza