Zăpadă și polei pe drumurile din Cluj

by admin

Din cauza temperaturilor negative şi a căderilor de zăpadă relativ scăzute din punct de vedere cantitativ înregistrate mai ales în zona de munte a județului Cluj, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de aceste fenomene meteorologice, respectiv zăpadă depusă pe carosabil și polei.

Drept urmare, în cursul zilei de joi, 13 februarie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 66 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 38 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe 12 drumuri judeţene, cu șase utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 226 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de joi, 13 februarie a.c., s-a intervenit pe 13 drumuri judeţene, cu 10 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii,  pe 7 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 300 de tone de material antiderapant.

Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de joi, 13 februarie a.c., s-a intervenit pe 10 drumuri judeţene, cu 8 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 76 de tone de material antiderapant.

„În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă şi cu materiale antiderapante pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Reamintim, în acest context, faptul că în competența Consiliului Județean intră doar administrarea, inclusiv deszăpezirea, drumurilor județene. În ceea ce privește administrarea și deszăpezirea drumurilor naționale, aceasta intră în competența CNAIR prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri în timp ce administrarea drumurilor comunale revine primăriilor”, subliniază oficialii Consiliului Județean Cluj.Te-ar putea interesa si

Comenteaza