Zăpada artificială salvează sezonul de ski. Starea pârtiilor din apropierea Clujului

by admin

Valul de frig din ultimele două săptămâni a venit ca o mănușă pentru iubitorii sporturilor de iarnă, care se mai pot bucura încă puțin de sezonul de ski și snowboard. Deși a nins foarte puțin, au fost puse în funcțiune tunurile de zăpadă, astfel că pârtiile sunt pregătite pentru coborâre.

Pârtia din Feleacu este disponibilă după următorul program: luni 18 – 22, marți, miercuri și joi programul este de la 16 la 22, vineri de la 14 la 22, iar sâmbătă și duminică de la 10 la 22.

“Avem deschise ambele pârtii în acest weekend, starea lor este una foarte bună, totul este funcțional. Suntem pregătiți cu un strat de zăpadă destul de generos și vom trece peste weekend fără probleme. Noi am făcut pârtia în totalitate cu ajutor tunurilor de zăpadă. 98% avem zăpadă articifială, pentru că zăpadă naturală este prea puțină, chiar dacă a nins zilele trecute. Din punctul nostru de vedere, weekendul va veni cu condiții bune de ski, specifice lunii în care suntem. Temperatura este de -1 astăzi, dar va crește peste weekend până la 3-4 grade.

După ce trece weekendul va fi o problemă, de luni sau de marți când temperaturile ajung la 10-11 grade. Probabil că de miercuri vom închide și vedem daca mai deschidem ulterior în luna martie”, a declarat administratorul pârtiei Feleacu, Radu Mureșan.

Stratul de zăpadă de pe pârtiile de schi de la Mărișel este de 33.2 cm. În acest moment doar două pârtii sunt deschise, cea roșie și cea albastră. În perioada 15-21 februarie, telescaunul va funcționa zilnic între orele 10-17, exceptând ziua de luni. Teleschi. Luni 12-19, marți-vineri 10-19, sâmbătă 10-20, duminică 10-19. La Mărișel, vremea în acest weekend va oscila între 3-6 grade.

La Muntele Băișorii este deschisă doar pârtia pentru săniuș, datorită ninsorilor care au avut loc zilele acestea. Pârtia de ski nu este momentan funcțională.

“Avem o singură pârtie cu grad de dificultate mediu deschisă. În momentul de față nu funcționează partea unde se schiază, doar cea de săniuș. Avem nevoie de minim 10 centrimetri pentru a se putea schia. Nu avem instalație pentru a putea face zăpadă, nu avem nicio șansă. În momentul de față nu avem altă alternativă, doar să ningă cât mai mult să vină lumea pe pârtia destinată săniilor. Pârtia este în totalitate a primăriei, însă nu ne ajută cu absolut nimic. Eu doar administrez pârtia”, spune administratorul pârtiei Muntele Băișorii, Vasile Vlad.

Aflate la o distanță de 150 de kilometri, pârtiile de la Cavnic din județul Maramureș sunt insa perfecte pentru sporturile de iarna:

“În acest weekend se va schia în condiții foarte bune pe pârtiile de la Cavnic. Am făcut zăpadă artificială (70%) în timpul săptămânii, iar temperaturile ne-au permis acest lucru. Stratul de zăpadă este consistent. De luni se va încălzi, însă avem destulă zăpadă pe pârtii. În acest moment toate pârtiile sunt deschise: Roata 1, 2, pârtia neagră și cea albastră. Am făcut zăpadă și pe pârtia neagră, cea care a fost închisă o perioadă de timp”, a încheiat marketing manager Oana Poenar.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza