Viitorul educației. Teme online, pentru lecții online

by Cristina Mihaila

Una dintre cele mai stringente probleme ale elevilor din ziua de azi, mai ales în contextul anului 2021, este școala online. Din martie anul trecut s-au folosit zeci de platforme diferite, de la chat-ul de Facebook, până la Google Classroom sau Microsoft Teams, iar elevii au fost bulversați. S-au văzut nevoiți să creeze tot felul de conturi, să rețină parole și să învețe să-și organizeze folderele, în timp ce materia pare mult mai greu de înțeles din spatele unui ecran. În schimb, accesul la informații neverificate, din surse dubioase, a fost mult mai facil, un risc pe care copiii nici nu îl conștientizează.

S-a lucrat constant în această perioadă la dezvoltarea unor soluții digitale care să le ușureze munca, fără a afecta calitatea procesului de educație. Un exemplu în acest sens este o platformă digitală care ajută elevii să-și rezolve în mod eficient temele primite la școală, explicându-le în același timp care sunt pașii corecți de rezolvare și contribuind activ la consolidarea cunoștințelor acumulate în clasă. Prin intermediul acesteia, elevii beneficiază de răspunsuri rapide și corecte generate de către o echipa de cadre didactice cu experiență, în timp ce părinții se eliberează de stresul zilnic legat de ajutorul acordat la lecții și primesc rapoarte detaliate despre activitatea copiilor lor pe platformă.

Creatorii acesteia spun că timpul liber câștigat ca urmare a rezolvării rapide și corecte a temelor duce la o satisfacție și un moral ridicat al elevilor, care astfel au posibilitatea de a petrece mai mult timp cu familia, cu
activități creative și recreative, dar mai ales să se axeze pe sport și sănătate.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza