Viitorii șoferi, terminați de timpul lung de așteptare. Subprefect: „Încercăm să găsim soluții, facem presiuni pe angajări”

by Oana Spiru

Timpul lung de așteptare între absolvirea cursurilor și susținerea examenului auto îi nemulțumește pe clujeni. În același timp, faptul că sunt adunați sute de elevi de la aceeași oră și sunt nevoiți să aștepte ore în sir în temperaturi extreme, îi face să își piardă din concentrare.

„Sunt peste 30 de grade și așteptăm aici de la oră 8. Nici la ora 14 nu îmi vine rândul să dau examenul. Emoțiile sunt tot mai intense cu fiecare oră care trece. Din această cauză am fost respinsă data trecută, mi-am pierdut din concentrare”, ne-a spus un elev care dorește să rămână anonim.

Subprefectul Camelia Sălcudean a explicat pentru Sevus, Cluj! că se caută tot mai multe soluții pentru aceste probleme. În aceste momente se lucrează mai mult pe partea de angajări pentru a diminua timpul de așteptare dintre proba scrisă și cea practică. Totodată, această susține că s-a mărit și numărul de examinări pe zi la limita maximă posibilă.

„Nici nouă nu ne place că se întâmplă acest lucru și încercăm să găsim soluții. Suntem concentrați acum pe măsurile pe care trebuie să le luăm ca să reducem timpul de programare. Acolo ne doare cel mai tare. Dacă reușim să reducem timpul de programare cumva scade și presiunea. Soluția este de a avea mai mulți examinatori. Am reușit să facem câteva transferuri de la IPJ. Luna trecută am reușit să aducem o persoană, așteptăm să îi ajungă atestatul pentru a-l putea introduce în graficul de programare. Problema este că în această perioadă am avut și 3 plecări în pensie. Suntem în situația în care chiar și persoane care lucrează pe înmatriculări și au atestat de examinare, le-am trecut pe partea de examinare. Am mărit și numărul de examinări pe zi. Fiecare examinatorul este la limita maximă posibilă. Într-adevăr sunt niște situații neplăcute, dar încercăm să găsim soluții, facem presiuni pe angajări”, declară Subprefectul Camelia Sălcudean pentru Servus, Cluj!

În același timp, instructorii auto susțin că de ani de zile nu s-a schimbat nimic la nivelul județului Cluj, pentru proba teoretică se așteaptă în jur de 30 de zile, iar pentru cea practică aproximativ 3 luni.

„La proba practică nu putem vorbi nici de distanțare. Sunt peste 100 de elevi, plus instructorii și examinatorii care se adună acolo. În continuare mergem cu strigatul listelor, fără o oră exactă. 100 și ceva de elevi vin la 8:30 și dacă își aude numele ultimul, sta în parcare până la ora 3”, ne povestește instructorul auto, Alexandru Dascălu.

Ca să se evite discomfortul termic din această perioadă programările de la mijloul zilei au fost mutate dimineața.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza