VIDEO | A venit iarna pe Transfăgărășan, cu temperaturi scăzute până la -4 grade. Stratul de zăpadă măsoară pe alocuri chiar și 10 cm

by admin

Iarna și-a intrat pe deplin în drepturi pe Transfăgărășan, la cota 2.000, acolo unde temperaturile au scăzut până -4 grade. După ce stratul de zăpadă a ajuns să măsoare 10 cm, reprezentanții de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri au început să acționeze de la primele ore ale dimineții cu utilaje pe fiecare versant. Până acum s-au împrăștiat aproximativ 10 tone de material antiderapant.

“Azi dimineață am intervenit din nou pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil atât pe partea partea nordică, în județul Sibiu, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, cât și pe versantul sudic, în județul Argeș, între Piscul Negru și tunel.

În acest moment ninge în continuare, iar temperaturile de la altitudine au coborât sub zero grade, stratul de zăpadă atingând pe alocuri și 10 cm.

Cu toate că în continuare circulația este deschisă pe Transfăgărășan pe timpul zilei, vă rugăm să circulați cu prudență pe toate drumurile montane și nu vă aventurați în zone cu zăpadă dacă nu aveți mașina pregătită pentru iarnă.

Precizez că pe versantul nordic (jud SB) actionăm noi, DRDP Brașov iar pe versantul sudic (jud AG) acționează colegii de la DRDP București”, au precizat cei de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

Pe lângă reprezentanții DRDP, pe Transfăgărășan se mai află doar salvamontiștii și câinii de avalanșă.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza