VIDEO. TIFF împlinește 20 de ani. Tudor Giurgiu: “Din 3 iunie 2002 a urmat un rollercoaster fabulos, plin de emoții și provocări până azi”

by admin

Festivalul internațional de film Transilvania (TIFF) împlinește anul acesta 20 de ani. Președintele, Tudor Giurgiu, și-a adus aminte cu nostalgie de prima zi de festival.

“În 2002, în noaptea care urmează, probabil că am dormit vreo 3 ore. Pe 3 iunie urma să lansăm la apă TIFF-ul, prima ediție. Colegii de la TVR Cluj, dar în special Vasile Hotea-Fernezan, au făcut un fabulos remember, cu imagini și interviuri de atunci. Cel mai tare m-a bucurat să revăd cinema Republica (azi Florin Piersic) plin, încă de la prima ediție (min. 19:33). Sau să îi revăd pe toți cei mulți colegi, prieteni, invitați la prima ediție; cu unii încă mai colaborăm. Sau să le revăd pe Oana Pellea, membră în juriu (min.02:33 sau 18:05), pe Ada Roseti, șefă de PR, o puteți asculta la min. 16:10. Pe dragul de Ron Holloway, critic de film, azi plecat dintre noi. Din 3 iunie 2002 a urmat un rollercoaster fabulos, plin de emoții și provocări pînă azi, când ne pregătim de a 20-a ediție. Cea mai tare zicere de atunci rămâne cea a Oanei Pellea care, la final de emisiune, spune că i se pare fabulos că un festival precum TIFF-ul de atunci a putut fi organizat atât de bine de o echipă așa de mică, dar inimoasă și sudată. Pentru ei, cei mulți și invizibili, un mare mulțumesc și la mulți ani!”, a transmis Tudor Giurgiu pe rețelele de socializare.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza