VIDEO | Inundații în Aiud. Prognoza meteo nu e deloc favorabilă

by Cristina Mihaila

Zeci de case de pe mai multe străzi din orașul Aiud, județul Alba, au fost acoeprite de ape, iar o familie a fost evacuată în această dimineață. Problemele au început să apară din timpul nopții, din cauza ploilor abundente. Potrivit Comitetului Local pentru Situații de Urgență, 40 de pompieri lucrează la evacuarea apelor din gospodării și la decolmatarea podurilor și a drumurilor.

”Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit deja priorităţile de acţiune. Ne concentrăm pe decolmatarea podurilor din aval pentru a fluidiza cursul apei. Tensiunea provocată de cantitatea imensă de apă este singurul pericol în acest moment. Continuăm cu podurile din amonte. De îndată ce apele se retrag, IGSU va ajunge în fiecare gospodărie afectată şi va ajuta la scoaterea apei. Operaţiunea poate dura 2-3 zile după ce se retrag apele”, au transmis autoritățile.

Din păcate, veștile de la meteorologi nu sunt deloc bune. Începând de luni seară și până miercuri la prânz se află în vigoare o avertizare hidrologică de cod roșu de inundații pe râurile din bazinele hidrografice Tisa, Vișeu, Iza, Someșul Mare, Suceava, Moldova, Bistrița și Prut, fiind vizate județele din jumătatea de nord a țării: Bacău, Botoșani, Bistrița-Năsăud, Harghita, Maramureș, Neamț și Suceava.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza