VIDEO: Cămătar clujean, prin în flagrant de polițiști

by admin

Polițiștii clujeni au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 47 de ani, din comuna Aghierșu, acuzat de șantaj și cămătărie. Potrivit oamenilor legii, suspectul ar fi acordat mai multe împrumuturi, la dobânzi exorbitante, unei alte persoane, iar drept garanție i-ar fi cerut acesteia un autoturism.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie 2019 – ianuarie 2020, cel în cauză ar fi dat unui bărbat de 57 de ani, din comuna Aghireșu, județul Cluj, cu titlu de împrumut, diferite sume de bani, în euro și lei.

Acesta ar fi perceput o dobândă substanțială din suma acordată, iar în urma unui împrumut efectuat în cursul lunii decembrie 2019, pentru a garanta returnarea banilor, bărbatul ar fi solicitat celui împrumutat un  autoturismul personal, marca BMW. 

Ulterior, persoana ar fi restituit suma împrumutată, însă bărbatul de 47 de ani, din comuna Aghireșu a refuzat să-i restituie autoturismul, solicitând remiterea sumei de 3.000 euro cu titlu de dobândă și penalități pentru depășirea termenului fixat restituirii sumei împrumutate”, se arată într-un comunicat al IPJ Cluj.

Victima s-a adresat polițiștilor, care au organizat un flagrant. Suspectul a fost prins în timp ce primea 1.600 de lei, în bancnote marcate, și a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților pentru dispunerea altor măsuri preventive.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza