Video: Adrian Câciu, la România politică: “Cel mai întârziat proiect din PNRR este metroul de la Cluj. În comparaţie, Magistrala M6 spre Otopeni este deja în stadiu de execuţie de 30%”

by Bianca Baraboi

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat marţi că metroul de la Cluj este cel mai întârziat proiect din PNRR, unde nu avem nici contract de dirigenţie de şantier.

El a făcut comparaţia cu alt proiect de metroul, Magistrala M6 spre Otopeni, care este deja în stadiu de execuţie de 30%.

Adrian Câciu, Ministrul Inventițiilor: Cauzele pot fi subiective și obiective, că ăsta este și obiectul analizei noastre. Să identificăm cauzele pentru care la anumite investiții nu avem un progres așa cum ne-am dori, sau cum a fost anticipat în PNRR. Cele obiective pe care le-aș putea numi obiective, pentru că sunt datorate dacă vreți și se întâmplă în toată Europa nu doar în România, există o critică la nivel european cu privire la mecanismul acesta de reziliență, nu au fost corelate celelalte reglementări europene cu viteza pe care ar trebui să o aibă mecanismul în implementare. Vă dau un exemplu: directiva de achiziții publice. Directiva de achiziții publice, există licitații, există contestații, există și specificitatea noastră națională în care stăm în contestații câte 2 ani de zile sau câte 1 an de zile, lucrurile astea te întârzie.

sursa:Prima News

Te-ar putea interesa si

Comenteaza