Victorie! Locuitorii din Dej și comunele din apropiere beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu doi ani, fără penalizare!

by Oana Spiru

După 3 ani, proiectul inițiat de Cornel Itu și senatorul Alexandru Cordoș, cu scopul de a obține pentru o parte importantă a locuitorilor din județul Cluj, care trăiesc și muncesc de cel puțin 30 de ani în zone poluate de industria locală, reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, a fost adoptat. Prin amendamente, pe lângă municipiul Dej și comunele din apropiere au fost incluse, de asemenea, Turda și Câmpia Turzii, precum și localitățile de pe o rază de 8 km față de aceste orașe.

„Este o măsură justă și reparatorie față de cetățenii care au fost supuși efectelor toxice ale poluării, atât prin gradul de poluare, dar mai ales prin timpul de expunere.

Este o victorie meritată de către cetățenii municipiului Dej, precum și a persoanelor din celelalte zone prevăzute în noua lege, și o mare satisfacție pentru mine, în calitate de deputat care îi reprezintă în Parlamentul României!”, spune Cornel Itu.


Proiectul adoptat astăzi de Camera Deputaților, ca for decizional, poate fi consultat aici:

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=16129

Te-ar putea interesa si

Comenteaza