Vezi care e primul oraș din România în care este posibilă o relaxare treptată a restricţiilor legate de coronavirus

by admin

Oradea este orașul în care este posibilă o relaxare treptată a restricţiilor legate de coronavirus, după data de 1 mai.
Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, consideră că o măsură de acest gen va putea fi aplicată în unele regiuni ale ţării, în funcţie de evoluţia crizei.

Primarul Ilie Bolojan e de părere că restricţiile legate de coronavirus ar putea fi relaxate parţial, după data de 1 mai.

„Noi, spre exemplu, am pus la dispoziţia marilor angajatori, cei care din punctul nostru de vedere au peste 50 de angajaţi, termometre gratuite cu care să facă trierea în companii, încercăm să punem aceste termometre inclusiv la intrarea în supermarketuri, la urcarea în mijloacele de transport în comun, va trebui să punem la dispoziţia populaţiei măşti (…). Treptat-treptat, cu măşti pe faţă, cu anumite activităţi economice redeschise, din punctul meu de vedere, văd fezabil ca după data de 1 mai, treptat-treptat, să se treacă la repornirea economiei, pentru că nu numai în Oradea, dar în Oradea de exemplu avem peste 10.000 de oameni în şomaj tehnic, avem antreprenori care au linii de credit, care plătesc chirii. Deci cu cât vom reuşi să redeschidem mai repede activitatea economică şi cea socială, cu atât efectele acestui blocaj vor fi mai mici”, a declarat Bolojan, potrivit Mediafax.

Oraşul Oradea poate fi privit ca un exemplu de bune practici în gestionarea epidemiei de coronavirus la nivel local. Primăria a cumpărat echipament medical direct din China şi a reorganizat spitalele cu mai multă uşurinţă, întrucât toate se află în subordinea municipalităţii.

Sursa foto: Darius Pavel Photography

Te-ar putea interesa si

Comenteaza