Vești proaste pentru bugetari. Fără vouchere de vacanță și sporuri în 2021

by Cristina Mihaila

Guvernul intenționează să taie voucherele de vacanță în 2021 și sporurile bugetarilor și reduce subvenția pentru transportul studenților, au declarat surse din PNL citate de hotnews. S-ar face astfel o economie de aproape 2 miliarde de lei la bugetul național, despre care premierul Cîțu spune că este aproape gata.

Voucherele nu vor fi eliminate decât anul acesta, susține premierul, urmând ca atele noi să fie date în 2022. De asemenea, va fi eliminat transportul gratuit pentru studenți, sporurile de pandemie și indemnizația de hrană.

În privința pensiilor, acestea se vor indexa de anul viitor cu inflația și cu până la 50% din creșterea reală a salariului mediu, le-a mai spus premierul liberalilor, potrivit surselor HotNews.ro.
Potrivit premierului, legea bugetului este finalizată şi va fi făcută publică marţi sau miercuri dimineaţă cel târziu, iar ţinta de deficit rămâne asumată la “7 – 7,1%”.

“Va fi în dezbatere publică mâine sau poimâine. Am avut de clarificat câteva măsuri, care vor fi printr-o ordonanţă de urgenţă sau amendamente în Parlament, cu cei de la coaliţie, cu coaliţia de guvernare. Legea bugetului este finalizată, va fi în transparenţă publică mâine sau miercuri dimineaţă, cel mai târziu”, a afirmat Florin Cîţu la Parlament.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza