Vasile Dâncu: ”Am votat pentru a începe construcția unei social-democrații în Transilvania”

by Cristina Mihaila

Președintele Consiliului Național al Partidului Social-Democrat, Vasile Dâncu, a declarat după ieșirea de la vot că își dorește ca social-democrația să devină o alternativă reală pentru Cluj și pentru Transilvania.

“Am votat în primul rând pentru echilibru, pentru nevoia de a împărți puterea. Intr-un oraș cum e Clujul, într-o capitală a Transilvaniei, este nevoie ca la decizii să participe și societatea civilă și opoziția, ceea ce până acum nu s-a întâmplat. Am votat de asemenea pentru ca să începem construcția unei social democrații în Transilvania. Organizația social-democrată din orașul și din județul nostru a fost îngropată în ultimii ani de decizii de la București  și de oameni care și în această campanie au fost cei mai puternici opozanți ai noștri”, a spus Vasile Dâncu.

Acesta a vorbit și despre o reformă internă a partidului.

”Vom lucra împreună cu alte organizații de stânga, ecologiști și alte forme de asociații civice, sindicate, pentru a construi aici, la Cluj, o alternativă pentru modernizarea acestui oraș, pentru că avem nevoie, și asta face social-democrația, de un oraș incluziv, un oraș în care nu avem doar un centru frumos, doar niște mall-uri minunate, da runde diferențele între cartiere să fie atât de mari.

Mănășturul nu trebuie să difere ca nivel de trai față de celalalte locuri. Sigur că poate sunt importante proiecte cum este metroul, o gondolă peste oraș, poate putem construi și alte lucruri pe Cetățuie care să se vadă de pe Lună, dar în primul rând este important ca viața cetățenilor din Cluj-Napoca să fie peste tot la un nivel în care să le permită să se simtă în Europa. (…) Avem o viziune și o strategie de viitor în ceea ce privește dezvoltarea Clujului, cu circulație inteligentă, un smart city, avem atâția informaticieni și orașul nostru este depășit de alte orașe care spun că au reușit să rezolve mult mai bine această idee de tehnologie a viitorului”, a încheiat președintele CN al PSD.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza