USAMV Cluj-Napoca, la Noaptea Cercetătorilor Europeni: ateliere, expoziții și demonstrații științifice, degustări de produse inovative

by Oana Spiru

Universitatea de Științe Agricole și MedicinăVeterinară (USAMV) Cluj-Napoca va fi reprezentată de cadre didactice și studenți de la toate facultățile la evenimentul Noaptea cercetătorilor europeni, vineri, 29 septembrie 2023, pe platoul din fața Sălii Sporturilor”Horia Demian”. 

Între orele 13-24.00, pasionații de știință șiinovare sunt invitați să participe la atelierele, expozițiile și experimentele susținute la standurile USAMV Cluj-Napoca, în cadrul unui program foarte bogat și diversificat, potrivit pentru toate vârstele participanților.

Astfel, la standurile USAMV Cluj-Napoca vor fi prezentate, între altele: oferta educațională și proiectede cercetare; demonstrații cu echipamente de monitorizare a parametrilor mediului; expoziție de plante aromatice și uleiuri esențiale; demonstrații de microscopie; exerciții interactive și sesiuni Quiz pediverse teme; expoziție tehnici cultivare plante înlaborator și de plante la ghivechi – kokedama, shiakusa, kusamono, terrarii închise și deschise; modelare 3D a construcțiilor cu tehnologie scanare laser; expoziție de plante silvice; prezentări centre cercetări și ateliere în apicultură și sericicultură; demonstrații și expoziție produse inovative și proiecte de cercetare ale Laboratorului de Gastronomie moleculară; expozițieechipamente de analiză din Medicina Veterinară.

De asemenea, vor avea loc degustări de produse provenite de la fermele și stațiunile USAMV Cluj-Napoca, precum și prezentarea unei selecții de vinuride la Stațiunea Vinea Apoldia Maior.

Și în acest an, Cluj-Napoca s-a alăturat celor peste 400 de orașe europene înscrise în circuitul științei și inovării, devenind parte a celei mai renumite inițiative de popularizare a științei la nivel european. Timp de o zi, copiii de toate vârstele, adolescenții, dar și adulțiivor avea oportunitatea să participe activ la desfășurarea experimentelor științifice, să comunice cu cercetători, dar și să cunoască rezultatele cercetării științifice șimodul lor de implementare. Acest eveniment esteorganizat ca activitate principală în cadrul proiectului SCIENCE4FUTURE-II, finanțat prin Horizon Europe Framework Programme (HORIZON).

Proiectul este inițiat și implementat de Universitatea Babeș-Bolyai, iar USAMV Cluj-Napoca este parteneră, alături de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” Iași și Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

Detalii: https://noaptea-cercetatorilor.eu/; Facebook: https://www.facebook.com/NoapteaCercetatorilorEuropeniBistrita/?ref=page_internal

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza