Urgența în spitale. Nu există suficiente echipamente de protecție, iar comenzile nu pot fi onorate

by Cezar Leizeriuc

Lipsa echipamentelor de protecție este una dintre cele mai grave situații cu care se confruntă spitalele din Romania în plina pandemie de coronavirus. Criza afecteaza inclusiv livrarile de materiale deja comandate.

„O să vă dau o veste bună și una rea. Aș dori să mulțumesc conducerii Universităților Babeș-Bolyai și USAMV pentru că mâine vom transfera două echipamente la Centrul de Cercetare Imogen și sperăm că vom începe să testăm de săptămâna viitoare câte 150-200 de persoane pe zi. Avem și voluntari. Se vor detașa două persoane de la UBB care ne vor sprijini și vor lucra 12 ore pe zi, 7 zile din 7. Iar vestea rea este că, deși am comandat 30 de ventilatoare, din păcate, astăzi am primit o notificare prin care ni s-a transmis că termenul nu poate fi respectat, așa că ventilatoarele nu vor sosi în timp util. Ventilatoarele sunt o investiție pe care o suportam din veniturile proprii ale Spitalului și costau 3.427.000. Nu aveam probleme să alocăm aceste fonduri. Fac un apel către Guvern, la domnul prim-ministru, să ia legătura cu ambasadele, astfel încât producătorii din China, Bangladesh, India sau SUA, să încerce să livreze cât mai multe echipamente de protecție”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Cluj, Petru Șușca, în cadrul unei ediții speciale ”România te privește” de pe canalul LOOK PLUS.

„Îl asigur pe domnul Șușca că voi face demersuri în mod direct prim-ministrului. Nu o să aștept ca dânsul să ia informația din presă, ci o să-i transmit chiar eu, în mod direct, această solicitare în regim de urgență pentru a le primi cât mai repede”, a completat președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

Cei care doresc să ajute pot dona în continuare în contul spitalului, pentru a putea fi achiziționate noi echipamente care să ajute la limitarea răspândirii coronaviruslui. Donațiile sa fac în contul RO24TREZ21620F370100XXXX, deschis la Trezoreria Cluj-Napoca, cu specificația „pentru nevoi curente”.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza