Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca, cea mai buna universitate din România în domeniul cercetării

by Oana Spiru

Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se situează pe locul întâi în topul celor 31 de instituții de învățământ superior din România incluse în clasamentul SCIMAGO 2021, urcând cu două locuri față de poziția ocupată în 2020. 

În clasamentul global, ce include 4126 de instituții de învățământ superior, UMF “Iuliu Hațieganu” se află printre primele 1000 de universități din lume, pe locul 683. 

Scimago Institutions Ranking (SIR) este un clasament internațional al instituțiilor academice și de cercetare, clasificate în baza a trei seturi de indicatori: performanța cercetării, rezultatele inovării și impactul social. 

Acest ranking reprezintă o resursă importantă pentru analiza și evaluarea instituțiilor de cercetare din întreaga lume. Se evaluează rezultatele cercetării cu scopul de a oferi informații utile instituțiilor, factorilor de decizie politică și responsabililor pentru activitatea de cercetare, astfel încât aceștia să fie în măsură să îmbunătățească rezultatele activității științifice. 

Te-ar putea interesa si

Comenteaza