Un val de praf saharian ajunge deasupra României. Pot apărea probleme respiratorii, avertizează medicii

by Cezar Leizeriuc

Un val de praf saharian ajunge astăzi deasupra României. Particulele le pot face probleme celor care au afecţiuni respiratorii, avertizează medicii. Asta în condiţiile în care vorbim şi despre temperaturi record înregistrate în ţara nostră, 40 de grade Celsius, la umbră.

Un val de praf saharian ajunge, marți, deasupra României, cu tot cu particule care le pot face probleme celor cu afecţiuni respiratorii. Autorităţile nu au luat măsuri deosebite pentru a proteja populaţia de eventuale pericole, dar Serviciul de Ambulanţă este pregătit să suplimenteze personalul, dacă va fi necesar.

“Studiile au arătat că în acești nori de praf saharian care ajung și spre zona Europei în cantități de aproximativ 80-120 de tone anual, uneori au fost descoperite bacterii, ciuperci respectiv agenţi patogeni care pot fi uneori nocivi pentru oameni și pentru animale pentru că afectează aparatul respirator sistemul nervos și produc alte afecțiuni”, a declarat pentru Antena 3, Silviu Gurlui, profesor la facultatea de fizică din Iaşi. 

Te-ar putea interesa si

Comenteaza