Un tânăr de 21 de ani a căzut de la 1.000 de metri cu parașuta și se află în comă. Tânărului i s-au încurcat cele două parașute

by Christian Suciu

Activitățile de parașutism au fost oprite în totate cluburile teritorieale în urma unui accident grav suferit de un cursant al Aeroclubului de Parașutism Târgu-Mureș, ce a căzut în gol de la aproximativ 1.000 de metri din cauza faptului că cele două parașute s-au încurcat și nu s-au mai deschis în picaj. Tânărul accdientat în vârstă de 21 de ani este student la Facultatea de Studii Economice din cadrul UBB iar în prezent acesta se află în comă și primește îngrijiri de specialitate pentru a putea supraviețui accidentului.

” Astăzi, 24 mai 2022, în jurul orei 12.00, un elev paraşutist al Aeroclubului Teritorial ‘E. Carafoli’ Mureş, aflat la al 17-lea salt în cadrul cursului de obţinere a licenţei, a suferit un accident ca urmare a deschiderii defectuoase a paraşutei principale, luând contact dur cu solul, paraşuta principală şi cea de rezervă fiind încurcate şi deschise parţial. Au fost luate imediat măsurile necesare conform procedurilor standard, fiindu-i acordate îngrijiri medicale de către personalul solicitat prin Serviciul de Urgenţă 112. Au fost informate toate autorităţile competente în astfel de situaţii, iar inspectori ai Autorităţii de Investigaţie şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (AIAS) urmează să investigheze cauzele care au dus la acest accident. Conducerea Aeroclubului României a dispus oprirea activităţii de paraşutism în toate aerocluburile teritoriale, până la stabilirea cauzelor accidentului.” a transmis Aeroclubul României printr-un comunicat de presă.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza