Un semn de mulțumire celor care zi de zi sunt la datorie. La mulți ani, polițiști români!

by Oana Spiru

Să le aducem astăzi, de Ziua Poliţiei Române, un semn de mulțumire cadrelor militare și civile care activează în această instituție fundamentală a statului român.

Odată cu sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, la data de 25 martie, sărbătorim și Ziua Poliţiei Române. Ziua nu a fost aleasă întâmplător pentru că între instituţia poliţienească şi momentul Bunei Vestiri, evocat în Noul Testament, există o legătură. Pe primul steag al instituţiei care a purtat în trecut denumirea de Agie se găseşte scena în care Maica Domnului primeşte de la înger – Buna Vestire.

Cu aceasta ocazie, Constantin Mandache, vicepreședintele Sindicatul Național al Agenților de Poliție, a transmis un mesaj pentru toți polițiștii din românia, dar și o atenționare către guvernanți.

„Astăzi, 25 martie, sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, este și Ziua Poliției și pe această cale transmit tuturor polițiștilor un călduros la mulți ani. Totodată, transmit guvernanților României să aibă grijă de Poliția Română prin a respecta legile în vigoare pentru salarizarea pensionarilor polițiști și militari, iar în același timp doresc ca ca Ministrul de Interne, domnul Bode, să aducă mai multă credibilitate pentru Poliția Romînă și dotările necesare pentru polițiști”, declară Constantin Mandache, pentru Servus, Cluj!

Ziua Poliţiei Române se sărbătoreşte pe 25 martie , din anul 2002. Până în 2002, Ziua Poliţiei s-a aniversat iniţial pe 8 iulie, pentru că pe 8 iulie 1929 a fost adoptată de Parlament Legea privind reorganizarea poliţiei generale a Statului, prima lege modernă de organizare a Poliţiei Române. După 2002, Ziua Poliţiei a fost stabilită pe 25 martie.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza